14-03-2023

Τί είναι η HELMEPA

Είναι η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, εθελοντικής συμμετοχής παιδιών και εκπαιδευτικών που ξεκίνησε το 1993 με τον τίτλο Παιδική HELMEPA. Κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε περισσότερα από 7.000 παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα να γίνουν μέλη του και να ενημερωθούν αναλαμβάνοντας δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι ηλικίας 5-13 ετών καθώς οι μακρόχρονες έρευνες της HELMEPA έχουν αποδείξει πως αυτές είναι οι πιο δεκτικές ηλικίες για περιβαλλοντικά μηνύματα. Τα παιδιά, οργανωμένα σε ομάδες των 10 και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, πραγματοποιούν αριθμό δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης κάθε χρόνου.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Κάθε σχολική χρονιά τα παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής. Το Βραβείο για το καλύτερο έργο εκτυπώνεται πάντα από τη HELMEPA σε αφίσα με τα ονόματα των παιδιών που ζωγράφισαν το έργο και του δασκάλου τους, Ελληνικά και Αγγλικά, και διανέμεται αποτελώντας μέρος της Θερινής Εκστρατείας Ενημέρωσης Κοινού.

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τις Ομάδες του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» της σχολικής χρονιάς 2022-2023, με τίτλο «Κλιματική αλλαγή: Υπάρχουν λύσεις!». Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες μαθητών/-τριών:

1η κατηγορία: Νηπιαγωγεία & Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής

2η κατηγορία: Α’, Β’, Γ’ Τάξεις

3η κατηγορία: Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεις.